De 10 bedste fordele ved parterapi - Thomas Dein Christensen
1480
post-template-default,single,single-post,postid-1480,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

De 10 bedste fordele ved parterapi

Parterapi byder på mange fordele, men det kan virke som et stort skridt at begynde til det. Hvis du er lidt usikker omkring forventningerne, kan du læse om de bedste fordele ved parterapi lige her.

En hurtig introduktion

Først og fremmest: Hvad er parterapi?

Det kan foregå på forskellige måder, men som udgangspunkt er parterapi en aktivitet, hvor et par kan få mulighed for at tale sammen og bearbejde problemerne med rådgivning fra en terapeut. Klik på henvisningen herover for at få en mere dybdegående forklaring.

Terapien foregår typisk over en længere periode, og der kan være rigtigt mange fordele. Dem vil vi se nærmere på herunder – du kan eventuelt vise artiklen til din partner, hvis du forsøger at overbevise ham/hende om, at parterapi kan være godt for jeres forhold.

Få styr på problemerne

Parterapi handler ofte om at løse problemer i forholdet. Begge personer kan ytre sig og bringe problemer på banen. Terapeuten kan komme med forslag til, hvad I kan gøre for at ændre på tingene. Det kan være særdeles brugbart, hvis I som par har mange problemer, som I ikke helt ved, hvordan I skal håndtere.

En mulighed for at tale ud

Derudover er parterapi også bare en god mulighed for at få talt ud.

Mange problemer kan løses, men ikke alle. Dog hjælper det at få sagt, hvad man har på hjerte. Bare det at komme ud med nogle frustrationer i en samtale, hvor man ved, at der bliver lyttet, er simpelthen guld værd. Parterapi giver rum og plads til at få talt ud, så det er en væsentlig fordel.

Neutral feedback

I modsætning til diskussionerne og samtalerne derhjemme, er der ikke bare dig og din partner, der sidder sammen. Parterapeuten er der jo også.

De fleste terapeuter har rigeligt med erfaring og kan derfor give lidt feedback på problemerne i forholdet – samt feedback på det I taler om, og ikke mindst måden I taler til hinanden på. Det virker bare anderledes, når man taler, og at der er én, der lytter, og som hjælper med at lede samtalen de rette steder hen.

Øvelser og tips

Parterapeuten vil også give øvelser og tips undervejs. Der er mange øvelser, man kan lave sammen som par. Både for at løse problemer (her kan man for eksempel aftale at have en ugentlig samtale med opfølgende feedback), men også for at komme tættere på hinanden rent fysisk og følelsesmæssigt.

Det er altid rart med nogle tips. Nok kan man finde gode råd på nettet, når det gælder dating og parforhold, men det er simpelthen bare bedre, når man får råd fra en professionel, som rent faktisk kender til jeres situation.

Genskab gnisten

I mange tilfælde har parterapi hjulpet mange par med at finde gnisten.

Ofte er problemet ikke, at der er mangel på kærlighed, eller at der er for mange skænderier. En udbredt situation er nemlig, at gnisten simpelthen bare er forsvundet. Men den kan genfindes, og ved hjælp af samtale, samvær og øvelser er det muligt at blive nyforelsket igen.

Bedre sexliv

Det at gnisten kan genskabes har naturligvis også indflydelse på sexlivet. Det fylder meget i ethvert forhold – eller det burde det i hvert fald.

Mange parterapeuter specialiserer sig også med sex. Nogle er sågar sexologer. Derfor kan de også give gode råd på dette punkt.

Mere tillid til hinanden

Til parterapi kan man få talt ud. Det betyder meget at åbne op. Tidligere var vi inde på fordelene ved selv at gøre det. Men det er også rart, når partneren åbner op. Det skaber tillid, og til parterapi kan man således opbygge den tillid, der måske var tabt eller begrænset inden.

Personlig udvikling

Ja, nu tænker du måske: Hvordan foregår parterapi egentlig?

Det er nemlig ikke kun for par. Man kan også få individuel parterapi, hvor du alene taler med og får råd fra terapeuten. Det kan hjælpe dig med selv at blive en bedre partner, så her taler vi om lidt personlig udvikling.

Undgå fremtidige problemer

Der er fokus på at løse problemer i parterapi. Men ikke kun de nuværende – også de fremtidige problemer.

En dygtig parterapeut er i stand til at give dig og din partner gode råd til, hvordan I kan håndtere de følelser, der utvivlsomt blusser op, og som indimellem er kilder til problemer. Fordelene ved parterapi er altså ikke bare her og nu. Det handler også om at gøre jer godt rustet til fremtiden. Et parforhold er jo noget, man løbende skal lægge en indsats i, hvis det ellers skal fungere ordentligt.

I værste fald en god udvej

Mange parforhold forbedres igennem parterapi. Nogle par, som ellers var på vej fra hinanden, får endda reddet deres forhold.

Nogle forhold kan dog ikke reddes, men her kan parterapi stadig bruges. Blandt andet så I kan komme godt ud af forholdet. Det er for eksempel oplagt i tilfælde af utroskab, hvor den ene er fortvivlet og uforstående. Man kan omsider få talt ud, inden det er tid til at komme videre. Det er også oplagt, hvis I eventuelt har børn sammen og ønsker at lægge en god plan for, hvordan I kan arbejde sammen og respektere hinanden fremadrettet, hvis I allerede ved, at I ikke længere deler personlige fremtidsplaner.

No Comments

Post A Comment