Private label tøj | Alt hvad du bør vide → Læs mere her
856
post-template-default,single,single-post,postid-856,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Alt hvad du bør vide om private label tøj

Hvad er private label?

Private label, også kendt som privat mærkevære, er et brand der ejes af en detailhandler, og dermed ikke af en producent. Produktionsvirksomheden producerer varerne, som detailhandleren ønsker det, og sælger dem derefter til dem. Det er derfor ofte en betegnelse for en butikkædes egne produkter. Disse produkter er ofte ikke lige så kendte, og dermed også dyre, som producenternes egne varer, da det ikke er deres navn, der står på.

Man kan finde private label varer inden for mange forskellige produktkategorier, da butikskæderne gør det på hver deres måde. Der er ikke én bestemt måde, man skal gøre det på, derfor findes der mange variationer af private labels. Der findes supermarkeder som laver private labels inden for de forskellige produktkategorier, hvor der er andre butikker, der laver private label produkter under selve butikkens navn.

 

Fordele ved private labels

Mange har nok set supermarkedernes forskellige mærker, men er måske ikke klar over, at der er tale om et private label produkt. Efter sigende skulle private labels faktisk udgøre over 30% af varerne på hylderne i de danske supermarkeder. Dette skyldes bl.a., at supermarkederne kan tjene rigtig godt på det. Der er altså en bedre indtjening ved private label produkter, end ved de mere populære mærkevare.

En anden stor fordel er, at man som butikskæde altid kan skifte sin producent ud. Dette kan man gøre uden særlig store omkostninger, hvilket skyldes at etiketterne og logoerne, der er på produkterne, er ikke ejet af producenten, men derimod af butikskæden. Derfor kan man nemt bare flytte det til en anden producent, hvis man har fundet et billigere eller bedre alternativ. Alt dette er muligt, uden forbrugerne nogensinde finder ud af det. Udseendet kan nemlig forblive det samme, selvom man skifter producent, og kunderne kan dermed stadig genkende produktet.

 

Private label tøj

Særligt populært inden for private label varer er private label tøj. Det er en måde, hvorpå butikkerne kan få sit eget tøj ud på en nem og billig måde. Mange dagligvarebutikker har benyttet sig af dette, og har lavet deres eget private label tøj, som man kan købe i butikkerne. Dette er billigere både for butikkerne, men ofte også for kunderne.

Derudover er det en god måde at starte ud på for mindre virksomheder og iværksættere, der ønsker at producere deres eget tøj. Med private label tøj er producentens navn ikke på tøjet nogen steder, de står nemlig udelukkende for produktionen. Derfor kan man nemt bestille tøj hjem, som man har designet, og hvis man ikke er tilfreds, skifter man bare producent. Hvis man nu eksempelvis ikke er tilfreds med kvaliteten hos en given producent, kan man blot skifte producent, og tøjet behøver ikke at ændre udseende. Der findes mange forskellige firmaer, der tilbyder at producere private label tøj. Når man skal vælge en producent, bør man overveje:

  • Kvalitet
  • Pris
  • Materiale
  • Professionalisme
  • Samarbejsvillighed

Ofte kan private label producenterne tilbyde skræddersyede løsninger, der passer præcis til virksomhedens vision. Hvis man ønsker særlige størrelser, et bestemt materiale eller et særligt logo, så kan private label producenterne og deres eksperter lave dette.

No Comments

Post A Comment