En inkubator kan et utal af spændende ting ingen vidste - Thomas Dein Christensen
628
post-template-default,single,single-post,postid-628,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
inkubator

En inkubator kan et utal af spændende ting ingen vidste

Der er mange, der finder den biologiske verden utrolig interessant, da man her undersøger baggrunden for de små mikroskopiske levende væsener, som er med til at få vores hverdag til at hænge sammen. Så derfor springer du ud i teorien omkring det og undersøger det, for det er bare så skide spændende at undersøge det her. Derfor er der også mange biologilærer som vælge at købe en inkubator, da det kan være med til at fremme de unges viden inden for dette. En inkubator er en anordning, som gør at mikrobiologiske kulturer eller cellekulturer kan vokse. Det er blandt andet noget den kan, fordi den kan holde en bestem temperatur og luftfugtighed. Yderligere kan den også styre hvor meget oxygen og CO2 der er, for det har også indflydelse på hvor godt de mikrobiologiske kulturer og cellekulturer vokset. Det gælder nemlig om at danne de mest optimale forhold, så man kan fremskynde udvikling/produktionen af disse mikrologiske kulturer og cellekulturer. Yderligere er der også nogle inkubatorer som kan styrer endnu flere ting, men det betyder også at prisen er derefter, men det er blandt andet det, som kaldes en rysteinkubator.

Hvad bruges en inkubator til?

inkubatorMen man bruger ikke kun inkubatorne i biologilokalet, for de kan også bruges til mange andre ting. Det er blandt andet derfor at flere og flere landmænd i fjerkræindustrien benytter sig af dem, til at ruge små kyllinger ud. Det er noget man gør, for så kan hønen bruges til noget andet, hvilket gør den mere produktiv og det er lig med flere penge til landmanden, som også skal betale for føde til sin familie. Dog er det ikke alle inkubatorer som kan bruges af fjerkræavlerne, da de skal være special lavet, så de ikke skader kyllingerne, som til sidst skal spises af forbrugerne, for de skal jo gerne forblive sunde og raske.

Hvilke slag inkubatorer findes der?

De mest simple inkubatorer er kasser, som er blevet isoleret og er tilkoblet et varmelegeme som kan justeres. Det kan typisk komme op på en jævn temperatur omkring 60-65 grader celsius, dog kan nogle komme lidt højere op, men det er der oftest ikke behov for, da de fleste levende organismer har det bedst ved 37 grader celsius, ligesom os mennesker også selv skal have som den indre temperatur. Det er blandt andet bakterier og Ecoli som vokser rigtig godt under disse forhold. Det er for andre biologiske væsener meget bedre for dem med 30 grader celsius hvis man skal opnå den optimale temperatur, det er blandt andet den knopskydende gær Saccharomyces cerevisiae.

Hvad kan de forskellige inkubatorer?inkubator

Andre inkubatorer kan også sænke temperaturen, hvis man skal lave en inkubationsproces med forskellige intervaller af temperatur. De kan også styre CO2 niveauet, hvilket er vigtigt hvis man skal dyrke mammale celler, hvor den konstante fugtighed helst skal være på 80% Det skal blandt andet være med til at forhindre fordampning og en let sur pH-værdi og så skal man også have et CO2 niveau på 5%. Hvis alt dette med inkubatorer er noget for dig, så spring ud i det og start med en lille og så eller bare leg lidt med det, for her lærer du noget.

No Comments

Post A Comment