Få gennem flame cutting et præcist og flot stykke stål - Thomas Dein Christensen
620
post-template-default,single,single-post,postid-620,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Få gennem flame cutting et præcist og flot stykke stål

Der er tusindvis af virksomheder i industrien, som konstant har brug for passende løsninger til deres produkt. Særligt vedrørende industrivirksomheder, der arbejder med forskellige former for stål, er det vigtigt at have en troværdig og god samarbejdspartner, der kan levere et passende beskåret og slebet stykke stål. I dette tilfælde er der flere forskellige muligheder inden for svejsning, hvilket er en nødvendig proces, der skal til for at kunne distribuere maskiner, byggematerialer og meget mere. Her har svejseren en afgørende betydning.

 

Småfejl giver betydelige skader

Særligt flame cutting er en populær og praktisk måde, hvorpå man formår at skabe et præcist og flot stykke arbejde i stål. Dette kræver dog høj ekspertise, eftersom der er mange processer og overvejelser, som bør gennemgås, inden det færdige resultat af stålet kan præsenteres. Hele processen er kort beskrevet et termo-kemisk proces, der kræver stærk varme og rent ilt. Hvis blot renheden af oxygenet reduceres med 1% vil hele skæringsprocessen reduceres med 10 %. Dette vil give uheldigt dårlige resultater i det færdige stykke stål, og det er derfor vigtigt, at hele processen fremgår fuldstændig som den skal være. Man kender også begrebet flame cutting under navnene ’Oxygen Burning’ og ’Steel Burning’ som igen understreger processen og virkningen bag svejsearbejdet.

Området bør overlades til eksperter

Det er et forholdsvis farligt område at bevæge sig ud på, da mange ting kan gå galt under opgaven. Blandt andet kan den ekstreme renhed udgør en potentiel fare, hvor man under processen bør være meget forsigtig. Derfor skal man overlade disse områder til eksperter, der desuden er nødsaget at have områder som lækager og urenheder i systemet i mente, når man svejser. Dette er få af mange ting, samt eventuelt lækkende slanger, der uden tvivl skal være 100% effektiviseret, inden man begynder at flame cutte.

Restriktioner til overvejelse

Udover de mange restriktioner der gælder, som man bør være ekstremt påpasselig med, er der desuden mange forskellige overvejelser der skal gøres, inden man begynder at svejse. Heriblandt kigger man ind på områder som blandt andet:

  • Hvilken skærespids der skal vælges?
  • Er ilttrykket tilpasset stålet?
  • Skærehastigheden
  • Valg af brændselsgas

Hvordan man forvarmer oxygenet og brændstoffet er også meget vigtige faktorer, der spiller ind, når man ønsker en præcis udskæring af materialet. Alle disse parametre har en afgørende betydning og varierer alt efter, hvilket materiale og hvilken overflade man har at gøre med.

 

Benyt den korrekte skæringsmetode

Der er mange forskellige måder at skære stål på, men flame cutting viser sig ofte at have det bedste resultat i de fleste situationer, blandt andet grundet de mange forskellige punkter, som kan indstilles fuldstændig efter stålets art. Blandt andre metoder ses eksempelvis laserskæring, plasmaskæring og vandstråle, der alle har hver deres fordele og ulemper i forhold til svejsning. Mange virksomheder har ofte svært ved at vurdere, hvilken form for skæring de bør benytte til deres stål, og har derfor brug for ekspertise inden for området. Det er meget vigtigt at bruge den rigtige skæringsmetode, hvor man gennem flame cutting næsten altid vil være sikker på at få et resultat, der ganske enkelt er meget præcist og flot udarbejdet, såfremt svejseren følger de korrekte restriktioner.

No Comments

Post A Comment