Klinisk tandtekniker | Derfor bør du opsøge en klinisk tandtekniker
838
post-template-default,single,single-post,postid-838,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hvad er en klinisk tandtekninger?

Uddannelsen som klinisk tandtekninger er en toårig uddannelse, der bygger videre på erhvervsuddannelsen laboratorietandtekniker. Det betyder at man skal have gennemført den fireårige uddannelse som laboratorietandtekniker inden man kan begynde på uddannelsen som klinisk tandtekniker. Som klinisk tandtekninker lærer man at undersøge patienter samt fremstille tandproteser. Man lærer at tage aftryk på patienter, for derefter at kunne fremstille en tandprotese og indsætte den i patienten. Under uddannelsen har man biologiske og medicinske fag som anatomi, fysiologi og tandmorfologi, men man har også mere samfunds- og adfærdsrelaterede fag som psykologi og sociologi. Disse er vigtige fag, når man har med patienter at gøre. Man har ca. 6-7 timers undervisning på skolen hver dag, og derudover er der også hjemmearbejde. Det første halve år af studiet øver man sig på andre studerende, hvorefter man får tildelt nogle patienter, som man skal lave tandproteser på under opsyn af en lærer. Der er flere forskellige undervisningsformer på uddannelsen. Disse er:

  • Forelæsninger
  • Gruppeundervisning
  • Laboratoriearbejde
  • Klinsiske øvelser
  • Patientbehandling

 

Hvorfor bør man opsøge en klinisk tandtekniker?

I Danmark er det gratis at gå til tandlæge indtil man bliver 18 år. Herefter skal man begynde selv at betale for behandlinger. Dette betyder at mange ikke får renset deres tænder regelmæssigt, og at flere går rundt med problemer, fordi mange mener at det er for dyrt. Dette er dog problematisk, da man kun få et sæt tænder efter sine mælketænder, og det er derfor super vigtigt at passe på dem. I dag er der meget mere sukker i maden, end der var for 100 år siden, hvilket slider mere på tænderne. Selvfølgelig er man blevet meget bedre til at tage sig af sine tænder siden dengang, men det er ikke nok bare at børste tænder to gange om dagen. Hvis man ikke har nogen sygdom i munden anbefales det, at man går til tandlæge til et tjek en hvert andet år. Har man derimod huller eller andre komplikationer bør man besøge en tandlæge meget mere ofte ifølge tandlægestyrelsen. Hvis man besøger en tandlæge eller en tandtekniker regelmæssigt, har man større chance for at fange problemer i opløbet og få dem behandlet, så skaderne ikke udvikler sig. Rent økonomisk kan det være en stor fordel at gøre brug af en klinisk tandtekniker, i stedet for at kontakte ens egen tandlæge. Kliniske tandteknikere tilbyder ofte grundige behandlinger til en billigere pris, hvor der stadig er fokus på høj kvalitet og en god uddannelse.

 

Klinisk tandtekninger i hovedstadsområdet

Det er altid svært at finde ud af, hvilken læge eller tandlæge man skal vælge. Det er en vigtig beslutning, da man skal kunne stole på den praksis man vælger, og det er derfor vigtigt at undersøge det inden. Der findes rigtig mange forskellige tandlæger og tandteknikere i hovedstadsområdet, og det er derfor endnu mere vanskeligt at finde ud af, hvem man skal vælge. Det bedste råd er at søge rundt på nettet i det område, som man er bosat i. Hvis man eksempelvis mangler en klinisk tandtekniker på Amager, kan man med fordel søge på lige præcis dette på Trustpilot, og se hvilke praksiser der får de bedste anmeldelser. Det er ofte smart at undersøge, hvad andre mennesker har synes om stedet.

No Comments

Post A Comment