Ekstra jomfru olivenolie giver maden kant | Ekstra jomfru olivenolie
1453
post-template-default,single,single-post,postid-1453,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Ekstra jomfru olivenolie giver sidste touch på maden

Mad er kultur og mad afspejler kultur

Mad er en kunst som mange mennesker dyrker og nyder at dykke ind i og udforske. Der er nemlig uendelige mængder af mad og ingredienser af alle afskygninger. Det er op til de enkelte mennesker at udforske dette og sprede deres fund til resten af verden. Mad er kultur. Læs mere om mads betydning for kultur og hvad en god Ekstra jomfru olivenolie kan gøre for din ret, i teksten nedenunder.

Mad er kultur

Der findes næsten ikke en bedre måde at fejrer kulture og lade folk få et indblik i den kultur som landene har at byde på. Madretter går i generation lige såvel som tro og traditioner, hvis ikke i større fald. Hvert et land har retter eller forskellige fortolkninger på retter, som gør det specifikt for det land man udforsker. Derudover findes der nationalretter. Det er de retter som repræsenterer landet indenfor cuisine. Eksempelvis tilbyder Danmark flæskesteg med persillesovs og Tyskland byder på sauerkraut osv. De retter som et land byder på, afspejler næsten altid deres enten forhenværende eller stadig nuværende produktion og handel. Indiens mad er baseret på alle de krydderier, som blev sendt fra Indien og ud i verden. Danmark som var kendt for deres grise produktion og de danske kartofler, lader begge disse ingredienser indgå i deres nationalret.

Hvis man går langt nok tilbage, var det ikke muligt at kunne smage på andre kulturer og tage af lærer af deres metoder og nye opdagelser. Dette ændrede sig dog senere, og nu er hele verdens køkken åben for alle. Retterne er ens, men det er svært at kunne fuldstændig genskabe en ret fra et andet land. Det er tit de små ingredienser og råvarer der gør en stor forskel i den mad der laves.

De vigtige ingredienser

De små ting som kan gøre en stor forskel, er eksempelvis:

  • Kryderierne
  • Olien
  • Tilgangen

Hvis man kigger på økologisk olivenolie er en olie som som Ekstra jomfru olivenolie, tit en del af retterne. Ekstra jomfru olivenolie bruges tit til stegning og lignende, og det bruges af mange. Men det er ikke alle der eksempelvis har adgang til den specifikke Ekstra jomfru olivenolie, og det kan have en betydning for retten. Lige så kan tilgangen til retten have betydning. Det kan være metoder som ikke er kendt for andre end dem i hjemlandet. En bestemt måde at marinere kødet eller afkølingen af maden. Alt har betydning for madens fremstilling.

No Comments

Post A Comment