
Optimer samspillet mellem hest og rytter med hesteterapi
Samspil mellem hest og rytter
Heste kan ofte være anspændte og afbalancerede. Det er med til at vanskeliggøre samarbejdet mellem hest og rytter. Der opstår en gensidig påvirkning mellem disse. Derfor er det vigtigt som rytter at tage højde for de påvirkninger, da man instinktivt kan påvirke hesten positivt. Det hele handler om samspil og samarbejde mellem hest og rytter. Hvis dette ikke fungere ordentligt kan det have konsekvenser for begge parter. Som rytter skal man være opmærksom på de signaler, som hesten sender. De kan nemlig signalere, hvad der ikke fungerer under samspillet. Ved at fornemme, hvordan hesten har det, bliver det også nemmere at vurdere, hvad man skal gøre for at der kommer en bedre forståelse mellem rytter og hest.
Hvad er kranio-sakral terapi?
Hvis man gentagne gange har oplevet at samspillet mellem hest og rytter ikke fungerer optimalt, kan man overveje hesteterapi. Det kan være en tydelig fordel, hvis du ikke kan komme til bunds i problemet. Kranio-sakral terapi hjælper nemlig på at nedsætte uroen og stressen hos hesten. Teknisk set går denne specifikke form for hesteterapi ud på at arbejde ud fra den kranio-sakrale rytme. Denne rytme stammer fra lille og nærmest usynlig pulseren i cerebrospinalvæsken, som er væsken i hjernen og rygmarven. Væsken fungerer beskyttende for hjerne og rygmarv og har derfor stor betydning for hestens tilstand.
Hvordan fungerer hesteterapi?
Kranio-sakral terapi foregår således ved at mærke, hvordan det pulserer i rygsøjlen ved at lægge begge hænder på hestens bagpart ved korsbenet og ved sadellejet. Derefter bliver rytmen afbalanceret med lette tryk, hvis der spændinger i rytmen. Resultatet af dette er, at cerebrospinalvæsken pulserer optimalt op til kraniet og hjernen. Efter behandlingen vil du opleve at hesten er uden påvirkning af spændinger, og samtidig at samspillet fungerer idealt.
Fordele ved hesteterapi
- Forbedrer hestens trivsel
- Fjerner trykket fra sadlen
- Skaber ro for hesten
- Hjælper på fordøjelsesproblemer

No Comments